اخبار > راه اندازی بخش PCR در آزمایشگاه کنترل غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان



 

راه اندازی بخش PCR در آزمایشگاه کنترل غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان


بخش PCR آزمایشگاه کنترل غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان برای تشخیص نوع ماهی استفاده شده در کنسروهای ماهی تن راه اندازی شد.

دکتر فرزانه فرجیان معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان این مطلب، اظهار داشت: هم اکنون در استان سیستان و بلوچستان، تعداد 29 باب کارخانه تولید کنسرو ماهی فعالیت دارندکه بیش از 70 درصد کنسرو ماهی کشور را تامین می کنند و در این رابطه این شهرستان های چابهار و کنارک قطب تولید تن ماهی کشور محسوب می‌شوند.

وی افزود: تن ماهی، یک نوع ماهی نیست بلکه طیف وسیعی از ماهیان را در شامل می شود و در ایران بیشتر از ۴ گونه ماهی تن شامل «گیدِر»، «زرده»، «اَسبَک» و «هَوور» در تهیه کنسرو ماهی استفاده می شود که در مقایسه به ترتیب گران‌تر، خوشمزه‌تر و مغذی‌تر هستند.

وی گفت: از آنجائیکه صادرات فرآورده‌های دریایی، از صنایع غذایی پررونق و سودآور در دنیا است لذا استفاده از انواع مرغوب ماهی تن و برچسب گذاری صحیح محصولات تولیدی اهمیت بالایی دارد.

خانم مهندس مریم اسلامی مدیر آزمایشگاه کنترل غذا و دارو زاهدان با اشاره به این موضوع که برای اولین بار در کشور تشخیص نوع بافت ماهی به روش PCR در آزمایشگاه کنترل غذا و دارو زاهدان راه اندازی شده است، گفت: تکنیک پیشرفتهPCR ، جایگزین مناسبی برای تکنیک های رایجی است که بر پایه جداسازی پروتئین استوار هستند که علاوه بر سادگی، قابل اطمینان تر و دقیق تر بودن، نقاط ضعفی مانند از بین رفتن پروتئین‌ها درطی پروسه‌های حرارتی و کنسروسازی را ندارد.

وی اظهار امیدواری کرد: با آغاز فعالیت این بخش، آزمایشگاه کنترل غذا و دارو زاهدان بتواند گامی موثر در جهت افزایش کیفیت کنسروهای ماهی تولیدی کشور بردارد.

 

 

 


1398/04/30 ١١:٥٢ News ٢٢٩٩٦


خروج





اخبار و اطلاعیه ها

اخبار جدید

تاثیر چاپ نشانگرهای رنگی غذا به ارتقاء سواد سلامت مردم در خصوص تغذیه
برگزاری مراسم زنگ سلامت غذا و توزیع صبحانه سلامت در یکی از مدارس حاشیه شهر زاهدان
آغاز گرامیداشت هفته غذا در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
پیام رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به مناسبت هفته ملی غذا
عناوین روزهای هفته ملی غذا (۲۰لغایت ۲۴مهر ماه)
فراخوان مسابقه موشن گرافیک
توصیه هایی در خصوص "واکسن آنفلوآنزا"
برگزاری دوره آموزشی ویژه مسئولین فنی واحدهای تولیدی تحت پوشش
معدوم سازی بیش از 4000 کیلوگرم مواد خوراکی و آشامیدنی فاسد و تاریخ مصرف گذشته در زاهدان
پیام تبریک رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به مناسبت روز داروساز
توزیع داروهای سهمیه بندی شده براساس عملکرد داروخانه ها
سامانه اطلاعات دارویی کشور، مرجع قیمت گذاری برای داروهاست
اطلاعیه (دستکش غیرمجاز)
خرید داروهای خارجی توسط بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ممنوع است.
کشف و ضبط محموله بزرگ داروی کمیاب در زاهدان
برگزاری دوره آموزشی یکروزه "قوانین و مقررات ثبت نام تجاری و ثبت اختراع" در مدیریت نظارت و ارزیابی فرآورده ای خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی
برگزاری اولین جلسه "قرارگاه رصد و پایش مستمر وضعیت عرضه و مصرف داروها و تجهیزات مصرفی " توسط معاونت غذا و دارو دانشگاه
اطلاع رسانی درخصوص گزش حشرات
کشف و ضبط ده تن فرآورده خوراکی ناسالم و غیرمجاز در زاهدان
"خود درمانی" را جایگزین "خود مراقبتی" نکنیم

محتوای مرتبط