انجام طرح ملی پایش آلاینده ها و ارتقای سلامت محصولات کشاورزی در سال ۱۴۰۱
.

برنامه ملی پایش باقی مانده آفت کش ها، فلزات سنگین و نیترات در محصولات کشاورزی و طرح ارتقای سلامت محصولات منتخب کشاورزی در قطب هشتم کشوری توسط آزمایشگاه کنترل کیفی مواد غذایی معاونت غذاو دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به اتمام رسید
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اعلام این موضوع گفت: از ابتدای سال تاکنون ۱۸۲۰ آزمون طرح پایش باقی مانده سموم کشاورزی درراستای اطمینان از رعایت حداکثر مجاز باقیمانده سموم در کشور توسط آزمایشگاه مواد غذایی دانشگاه انجام شده است .
دکتر رضا کیخا ادامه داد: در این طرح در سال جاری، معاونت غذا و دارو دانشگاههای علوم پزشکی قطب هشتم ،مطابق برنامه اعلامی محصولات کشاورزی از قبیل انواع برنج ،خرما ،سبزیجات شامل کاهو، اسفناج ،هویج و انواع میوه ها از قبیل پرتقال ،موز ،نارنگی،سیب درختی ،انگور ،توت و...را برای پایش و ارزیابی به آزمایشگاه کنترل غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ارسال و به طور متوسط ۲۵۰سم از خانواده سموم ارگانو فسفره ،ارگانو کلره و پیر تیرویید با استفاده از دستگاه GC/MSمیزان نیترات و فلزات سنگینی مانند سرب ،کادمیوم و ارسنیک مورد ارزیابی قرار گرفتند .
comment