متن استاتیک شماره 20 موجود نیست
  • 1398/07/28 - 07:47
  • - تعداد بازدید: 464
  • - تعداد بازدیدکنندگان: 20
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان:

تاثیر چاپ نشانگرهای رنگی غذا به ارتقاء سواد سلامت مردم در خصوص تغذیه

چاپ نشانگر های رنگی غذا، نقش بسزایی در ارتقاء سواد سلامت مردم در حوزه تغذیه شده است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان:

تاثیر چاپ نشانگرهای رنگی غذا به ارتقائ سواد سلامت مردم در خصوص تغذیه

 

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در مراسم گرامیداشت روز غذا گفت: چاپ نشانگر های رنگی غذا، نقش بسزایی در ارتقاء سواد سلامت مردم در حوزه تغذیه شده است.

به گزارش روابط عمومی- دکتر فرزانه فرجیان معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: نشانگر های رنگی که به شکل چراغ راهنما روی محصولات صنعتی چاپ  شده، مبین وجود میزان شکر، نمک و چربی در غذاست و به افرادی که به تغذیه خود توجه دارند اطلاعات مناسبی را ارائه می دهد.

وی با اشاره به اینکه غذای سالم یک نیاز همگانی است تصریح کرد:  یکی از وظایف حاکمیت این است تا با مشارکت مردم شرایط را برای دسترسی همه اقشار جامعه به تغذیه سالم و پایدار فراهم کند.

وی گفت: با توجه به دستورات مقام معظم رهبری یکی از مهمترین محورهای فعالیت حوزه های معاونت غذا و داروی دانشگاه های علوم پزشکی کمک به فعالیت سالم واحدهای تولید کننده و عرضه کننده مواد خوراکی، آشامیدنی و بهداشتی است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: با وجود اقدامات نظارتی مشارکت مردم در اتخاذ رفتارهای سالم تغذیه ای نیز کمک کننده خواهد بود.

وی اضافه کرد: امروزه یکی از دغدغه های مهم در حوزه غذا استفاده از محصولات ارگانیک و تراریخته است و استفاده از ترکیبات جدید نگرانی های عمومی را هم ایجاد کرده است.

دکتر فرزانه فرجیان گفت: از آنجا که استفاده از مواد شیمیائی و سموم دفع آفات نباتی به طور اجتناب ناپذیر برای تولید مواد غذائی مورد نیاز جمعیت رو به تزاید جهان، کشور و استان رواج دارد،  یکی از اقدامات حاکمیتی دانشگاه ها سنجش و پایش مواد شیمیایی و باقی مانده سموم در مواد غذائی و محصولات کشاورزی است.

وی ادامه داد: با توجه به اهمیت این موضوع امسال در برنامه روز جهانی غذا از یکی از متخصصان این حوزه دعوت کرده ایم تا برخی از واقعیت های مرتبط با این موضوع با نگاه دقیق تری بررسی شود.

دکتر محرم ولی زاده، عضو هیئت علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان در این مراسم با بیان اینکه           حدود ۱۱درصد از جمعیت جهان به غذای مورد نیاز دسترسی نداشته و در شرایط کاملا نا امن از لحاظ غذائی قرار دارند گفت: تا نیمه قرن حاضر جمعیت دنیا از مرز 10 میلیارد نفر  می گذرد و نیاز به غذا یکی از نیازهای این جمعیت انبوه را تشکیل می دهد.

وی ادامه داد: تعییرات اقلیمی و خشکسالی های متوالی هم بر میزان تولید محصولات کشاورزی اثر گذار است و میزان عملکرد زراعی تحت تاثیر وضعیت خشکسالی قرار دارد.

وی اضافه کرد: در پاسخ به نیاز عمومی جمعیت به غذا،  گزینه هائی از قبیل  افزایش سطح زیر کشت، استفاده از روش های به زراعی برای خروج از بحران کمبود غذا در دسترس قرار دارد.

دکتر ولی زاده گفت: در این میان استفاده از روشهای مهندسی ژنتیک که با استفاده از فن آوری های نو منجر به تولید گونه های مقاوم در برابر آسیب هائی مثل آفات نباتی، کم آبی، گرما و سرما و در عین حال منطبق با نیاز مردم می شود از جایگاه ویژه ای برخودار است.

وی افزود: استفاده اصولی و درست از این اقلام ضمن تامین مواد غذائی مورد نیاز، کشاورزان، دامداران و تولید کنندگان را از استفاده گسترده از سموم دفع آفات نباتی و مواد شیمیائی بی نیاز می کند.

وی تاکید کرد: استفاده صحیح از محصولات تراریخته تنها در حوزه غذا مورد استفاده قرار نمی گیرد و به عنوان مثال در صورت برخورداری کشاورزان استان از گونه های مناسب و پر محصول گیاه پنبه کارخانه بزرگی مانند کارخانه بافت بلوچ ایرانشهر از رکود خارج خواهد شد و تحولی در شاخص های اقتصادی و اجتماعی استان ایجاد می شود.

دکتر ولی زاده گفت: با وجود بررسی های دقیق، مطالعات علمی و استانداردهای سخت گیرانه ای که در مورد تولید گیاهان تولید شده با روش های مهندسی ژنتیک انجام می شود، می توان ادعا کرد خطر استفاده از این اقلام از خطر استفاده از موادی که با حجم زیادی از مواد شیمیائی و سموم دفع آفات نباتی تولید می شوند بیشتر نیست.

   وی افزود: یکی از شواهدی که از سوی منتقدان استفاده از اقلام تراریخته مطرح می شود این است که این اقلام عموما در کشورهای توسعه یافته تولید شده و در کشورهای در حال توسعه مصرف می گردد امّا واقعیت این است که کاشت، داشت و برداشت این محصولات الزامات متعدد زیست محیطی داشته و تمامی سیستم های کشورهای تولید کنده را نیز متاثر می گرداند.

وی ادامه داد: با این وجود لازم است تا نگرانی هایی که در زمینه تبعات استفاده از فن آوری های نو وجود دارد به شکل صحیح پاسخ داده شده و منتقدان نیز با شواهد علمی متقاعد گردند.

وی تاکید کرد: فرهنگ سازی صحیح و استفاده از فرصت های آموزشی برای بیان واقعیت ها به مردم ضرورت دارد.

 دکتر منصور شهرکی، مدیر گروه تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز در این مراسم با تاکید به اینکه بدن به تمام گروه های غذایی نیاز دارد گفت: امروزه توصیه اصلی متخصصان برقراری تعادل و تنوع در الگوی تغذیه  است و نخوردن یک یا گروهی از مواد غذائی و حذف آن از سفره غذائی افراد توصیه ای علمی محسوب نمی شود.

وی با تاکید در مورد هیچ ماده غذائی نباید نگاه قهر آمیز داشته باشیم افزود:  موضوع اصلی علم تغذیه برقراری تعادل در مصرف موادغذایی و وجود تنوع در غذاست.

وی گفت: نمک از جمله مواد غذائی است که استفاده متعادل آن برای تامین نیازهای حیاتی انسان ضرورت دارد.

دکتر شهرکی اضافه کرد: میزان مصرف نمک طعام بستگی به سبک زندگی افراد دارد اما عموما ۲ تا ۵ گرم در روز توصیه می شود و متاسفانه متوسط مصرف این ماده غذائی در جامعه ایرانی بیشتر از این میزان است.

وی تصریح کرد: استفاده بیش از حد از نمک طعام احتمال بروز تبعاتی از قبیل پرفشاری خون، سکته ها و بیماری های قلب و عروق، بیماری های کلیوی و پوکی استخوان را افزایش می دهد.

 وی با بیان اینکه در اولین قدم باید نمکدان از سر سفره ها حذف شود  ادامه داد:  خانواده ها باید توجه داشته باشند که عادات دوران کودکی در الگوی مصدف مهم است و اگر امروز ما الگوی صحیحی برای تغذیه در نظر نگیریم شیوه تغذیه فرزندانمان نیز به همان صورت تثبیت می شود.

این متخصص تغذیه تاکید کرد: فعالیت بدنی کافی مکمل تغذیه متناسب است بسیاری از عوامل خطر غیر قابل کنترل را متعادل می کند.

دکتر صالحی زاده مدیر نظارت و ارزیابی مواد و فرآورده های دارویی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان هم در این مراسم با تاکید بر ضرورت توجه به قابلیت های استان در ایجاد تنوع غذایی گفت: ایجاد تنوع در مواد غذایی مصرفی می تواند به سمت مصرف مواد غذایی سالم سوق یابد.

وی ادامه داد: خربزه محلی منطقه سیستان با نام پشمک  که از بسیاری جهات یک محصول ارگانیک محسوب می شود  و در دو فصل بهار و پائیز  قابل برداشت است  فرصت مناسبی برای ایجاد تنوع غذایی در استان است.

وی افزود: این خربزه نارس، قابلیت تبدیل به فرآورده  هایی مانند شوری پشمک، مارمالاد، مربا  و همچنین استفاده در کلوچه های محلی و نان های مربایی را دارد.

دکتر صالحی زاده  با اشاره به اینکه دارو غذا نیست اما غذا دارو نیز محسوب می شود تاکید کرد:  با توجه و دقت بیش از پیش به محصولات کشاورزی و استفاده از  مواد غذایی سالم در خوراک روزانه،  از ابتلاء به بسیاری از بیماری ها پیشگیری کرد.

گفتنی است: در این مراسم که در سالن همایش های پردیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان برگزار شد از تعدادی از واحدهای تولیدی، شرکت های بازرگانی و حامیان سلامت قدردانی شد.

برگزاری نمایشگاهی از نقاشی دانش آموزان یکی از مدارس حاشیه شهر زاهدان از جمله دیگر ویژه برنامه های همایش گرامیداشت روزجهانی غذا بود.


  • گروه خبر : News,Slider
  • کد خبر : 24212
Keywords

Comments

0 comment for this article

comment

تنظیمات قالب
online chat

سامانه ی گفتگوی آنلاین نیافام