مسئول مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم دانشگاه علوم پزشکی زاهدان:
در مسمومیت با متانول، زمان عامل تعیین کننده است
برای به حداقل رساندن آسیب ها و مخاطرات جبران ناپذیر مسمومیت با متانول، باید فرد مسموم بلافاصله و در کوتاهترین زمان ممکن به اورژانس و یا مراکز درمانی منتقل شود.

مسئول مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم دانشگاه علوم پزشکی زاهدان:
در مسمومیت با متانول، زمان عامل تعیین کننده است
دکتر محدثه نجاری، مسئول مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: در مسمومیت با متانول زمان عامل بسیار تعیین کننده ای است.
وی ادامه داد: برای به حداقل رساندن آسیب ها و مخاطرات جبران ناپذیر مسمومیت با متانول، باید فرد مسموم بلافاصله و در کوتاهترین زمان ممکن به اورژانس و یا مراکز درمانی منتقل شود.
دکتر نجاری درباره نحوه مسمومیت با متانول گفت: در بیشتر موارد مسمومیت با متانول، بصورت تصادفی ویا به دلیل استفاده اشتباهی از آن مثلا به عنوان ضدعفونی کننده و جایگزین اتانول، رخ می دهد.
وی اظهار کرد: افرادی که به واسطه شغل خود در تماس مداوم با متانول هستند به دلیل سمیت بالای این محلول و جذب راحت آن از طریق تنفس و یا پوست، در معرض خطر مسمومیت هستند لذا این افراد بایستی از دستکش و ماسک مخصوص استفاده نمایند.
دکتر نجاری در ادامه گفت: متانول به دلیل سمیت بالایی که دارد، چنانچه بصورت تصادفی خورده شود، مسمومیت شدیدی ایجاد می کند که می تواند منجر به کوری و حتی فوت فرد شود.
کارشناس دارویی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان اینکه برای از بین بردن ویروس کرونا و ضدعفونی کردن دست ها و سطوح حتما نیازی به استفاده از اتانول و یا ضدعفونی کننده های مشابه نیست، افزود: بهترین و موثرترین راه برای ضدعفونی، استفاده از صابون و محلول های ضدعفونی کننده معمولی نظیر بتادین، آب ژاول یا وایتکس می باشد که در تمامی خانه ها یافت می شود.
comment