متن استاتیک شماره 20 موجود نیست
  • 1402/08/28 - 12:53
  • - تعداد بازدید: 21
  • - تعداد بازدیدکنندگان: 21
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

مقاومت دارویی، تهدیدی بزرگ در مقابل سلامت جامعه

.


پیام  دکتر مصطفی صالحی زاده سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به مناسبت  آغاز هفته آگاه سازی آنتی بیوتیک ها  :
در حال حاضر مقاومت میکروبی عامل سالانه بیش از 1 میلیون مرگ در جهان بوده که تجویز و توزیع نامناسب و مصرف بی رویه داروها از دلایل اصلی آن و زمینه ساز بروز و گسترش مقاومت دارویی، است.

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان دکتر مصطفی صالحی زاده سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: در حال حاضر مقاومت میکروبی عامل سالانه بیش از 1 میلیون مرگ در جهان بوده که تجویز و توزیع نامناسب و مصرف بی رویه داروها از دلایل اصلی آن و زمینه ساز بروز و گسترش مقاومت دارویی است.وی ادامه داد: در چند سال اخیر، همه گیری خاموش مقاومت میکروبی به همراه تغییرات اقلیمی و کووید ۱۹، به عنوان بزرگترین و پیچیده ‌ترین تهدیدات سلامت جهان مطرح شده است.

دکتر صالحی زاده افزود: در حال حاضر مقاومت میکروبی عامل سالانه بیش از 1 میلیون مرگ در جهان است و برآورد می ‌شود در صورت نبود برنامه ‌های مناسب، تا سال ۲۰۵۰ میلادی رتبه ‌ای بالاتر از سرطان در علل مرگ و میر را از آن خود خواهد کرد؛ همچنین آثار پدیده مقاومت میکروبی از حوزه سلامت فراتر رفته و توسعه کشورها را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد.

سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تصریح کرد: پزشکان، دامپزشکان، داروسازان و سایر ارائه دهندگان خدمات سلامت نقش حیاتی در حفظ کارآیی آنتی بیوتیک ها داشته وتجویز و توزیع نامناسب داروها منجر به مصرف بی رویه آن و در نتیجه زمینه را برای بروز و گسترش مقاومت دارویی فراهم می کند.

دکتر صالحی زاده گفت: رعایت نکردن اصول کنترل عفونت توسط ارائه دهندگان خدمات سلامت، می تواند منجر به گسترش عفونت و در نتیجه گسترش گونه های مقاوم شود. در عرصه های کشاورزی، دامداری و صنایع غذایی، از دست دادن داروهای ضد میکروبی موثر، تهیه غذای سالم را دچار مشکل می کند.

سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان هدف از برگزاری هفته آگاه سازی از مقاومت میکروبی را آگاهی رسانی در زمینه آنتی بیوتیک‌ها با هدایت سازمان جهانی بهداشت، افزایش آگاهی عمومی و جهانی در برابر مقاومت میکروارگانیسم‌ها به داروهای آنتی میکروبیال دانست و گفت: در این هفته تلاش می شود تا آگاهی و حساسیت سیاست‌گذاران، شاغلین حرف پزشکی و همچنین عموم مردم در زمینه افزایش مقاومت میکروبی نسبت به داروهای آنتی میکروبیال افزایش یابد.

وی ادامه داد :امید است با مشارکت کلیه سازمان ها و نهادهای دست اندرکار، شاهد کاهش بروز و گسترش مقاومت های میکروبی در کشور باشیم.

سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه گفت: هفته آگاه سازی از مقاومت میکروبی در سال 2023 (27 آبان لغایت 3 آذر ماه) ، با شعار"همه با هم برای پیشگیری از مقاومت به داروهای ضد میکروبی" نام گذاری شده است

  • گروه خبر : News
  • کد خبر : 44952
Keywords

Comments

0 comment for this article

comment

تنظیمات قالب
online chat

سامانه ی گفتگوی آنلاین نیافام