پایش تمام اقلام غذایی تراریخته فاقد برچسب گذاری توسط معاونت غذا و دارو زاهدان
درج برچسب بر روی محصولات تراریخته جهت اطلاع مصرف کننده لازم و ضروری است

پایش تمام اقلام غذایی تراریخته فاقد برچسب گذاری توسط معاونت غذا و دارو زاهدان
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان دکتر مریم بیگمی مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده های غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت :
درج برچسب بر روی محصولات تراریخته جهت اطلاع مصرف کننده لازم و ضروری است
وی افزود :محصولات تراریخته در دنیا هنوز به صورت یک جعبه سیاه شناخته میشوند و به طور عمده محصولاتی که در دنیا از نظر تراریختگی مورد قبول بوده که استفاده شود، انگشتشمار بوده است و باید بر روی این محصولات برچسب تراریختگی چسبیده باشد تا مصرف کننده مطلع شود.در عین حال ممکن است محصولاتی با منشاء تراریختگی داشته باشیم اما آثار تراریختگی نداشته باشند مانند روغنها که ممکن است ذرت منشاء آن تراریخته باشد اما روغن حاصل، اثری از تراریختگی نداشته باشد.
مدیر نظارت و ارزشیابی فراورده های خوراکی ،آشامیدنی ،آرایشی وبهداشتی معاونت غذاودارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تصریح کرد : بیشترین محصولی که تحت عنوان تراریخته در ایران عنوان میشود روغن است که آنچنان نگرانی ندارد؛ چون اثری از پروتئین منشاء تراریختگی در روغن نیست.
وی ادامه داد: واحدهای تولیدی که مواد اولیه و محصول تراریخته تولید و تاییدیه سازمان غذا و دارو را دریافت می کنند، ملزم به درج عبارت تراریخته روی برچسب محصول هستند.
دکتر مریم بیگمی تصریح کرد: بدین منظور در قالب برنامه عملیاتی ابلاغی سازمان غذا و دارو در سطح عرضه ،محصولات مورد نظر شامل پروتئین سویا، ذرت منجمد بسته بندی شده و دانه ذرت بسته بندی شده از نظر درج عبارت تراریخته مورد ارزیابی کارشناسان اینحوزه قرار گرفت و از محصولاتی که عبارت تراریختگی بر روی آنها درج نگردیده بود، نمونه برداری جهت بررسی توالی ژن تراریخته انجام وبه آزمایشگاه کنترل کیفی مواد غذایی معاونت غذا و دارو ارسال شد.
comment