متن استاتیک شماره 20 موجود نیست
  • 1402/03/21 - 12:02
  • - تعداد بازدید: 58
  • - تعداد بازدیدکنندگان: 57
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

تعیین حداکثر باقیمانده مجاز آلاینده‌ها و سموم در محصولات غذایی/برچسب‌گذاری محصولات تراریخته

رییس سازمان غذا و دارو با اشاره به تدوین و ابلاغ ۱۸ هزار شاخص حداکثر باقی مانده مجاز آلاینده‌ها و سموم، گفت: سالانه ۲۰ هزار محصول کشاورزی ارزیابی می‌شود.

رییس سازمان غذا و دارو با اشاره به تدوین و ابلاغ ۱۸ هزار شاخص حداکثر باقی مانده مجاز آلاینده‌ها و سموم، گفت: سالانه ۲۰ هزار محصول کشاورزی ارزیابی می‌شود.

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به نقل از ایفدانا دکتر سیدحیدر محمدی در همایش روز جهانی ایمنی غذا، گفت: سازمان غذا و دارو در دو حیطه مهم غذا و دارو فعال است و اگر نگاه کنیم می‌بینیم که به حوزه غذا هم اهمیت خوبی داده شده است، هدف ما تامین امینت و غذای سالم برای جامعه است و سیاست‌گذاران روز به روز به اهمیت آن پی می‌برند.

وی افزود: ریاست شورای عالی امنیت غذایی را شخص رییس جمهور بر عهده دارند که این نشان دهنده اهمیت موضوع تامین غذای سالم است. سازمان بهداشت جهانی هم هر ساله به شکل ویژه به این موضوع تاکید می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه برای تامین امنیت غذایی، دستگاه‌های مختلفی نقش دارند، تصریح کرد: زمانی مشکل برطرف می‌شود که همه دستگاه‌ها ایفای نقش کنند؛ به عنوان مثال سازمان برنامه و بودجه باید اعتبارات کافی را تامین کند تا وزارت جهاد کشاورزی بتواند فرآورده‌ها و محصولات غذایی مورد نیاز را تامین کند. بخشی از کار هم بر عهده بانک مرکزی است‌ چنانچه در تامین و تهیه دارو هم نقش دارند، شرایطی که تحریم‌های ظالمانه هم نتوانستند در آن ایجاد مشکل کنند. در این بین نیز نباید از نقش جهادی صنعت‌گران در حوزه صنایع غذایی غافل شویم؛ کسانی که کار خود را بلد هستند و بیشترین درخواست آنها تسهیل صدور مجوزها است. 

معاون وزیر بهداشت گفت:  در حوزه صادرات محصولات غذایی هم سربلند و زبانزد هستیم؛ موضوعی که در زمینه صادرات دارو هنوز به آن بالندگی نرسیده‌ایم. خیلی از کارخانجات بالغ بر صدها میلیون دلار صادرات صنایع غذایی دارند درحالی که کل صادرات دارو حتی با رشدی که داشت به ۱۲۰ میلیون دلار رسید.

رصد شاخص‌های سلامت موادغذایی مصرفی و صادراتی

وی با اشاره به نقش سازمان غذا و دارو در بررسی همه شاخص‌های سلامت مواد غذایی، عنوان کرد: درمورد آب همواره اندازه گیری نیترات و نیتریت‌ها اهمیت داشته است و بررسی محصولات کشاورزی هم به همین اندازه مهم بوده است. این وضع هم برای مصرف داخلی و هم در زمینه صادرات به یک اندازه مهم است.

دکتر محمدی با تاکید بر اینکه بیماری‌های زیادی مرتبط با مصرف غذای ناسالم وجود دارد، اظهار کرد: در این زمینه باید به امر پیشگیری اهمیت دهیم. خیلی از کودکان به دنبال این موضوع ممکن است بیمار شوند و این نشانگر اهمیت موضوع برای تمام ارکان نظام است. زمانی امنیت غذایی به وجود می‌آید که غذای سالم با قیمت مناسب در دسترس باشد. در مورد دارو و تجهیزات پزشکی بیمه‌ها برای حمایت ورود می‌کنند و در زمینه غذا هم سایر سازمان‌ها باید ایفای نقش کنند که امروزه از طریق برخی یارانه‌ها این امر و حمایت دنبال می‌شود اما باید مطمئن باشیم مردم می‌توانند به غذای سالم دسترسی داشته باشند. اگر نسبی نگاه کنیم شرایط خوب است اما اگر با دید کمال بنگریم کودکانی هستند که نمی‌توانند به غذای سالم دسترسی داشته باشند.

تدوین و ابلاغ ۱۸ هزار شاخص حداکثر باقی مانده مجاز آلاینده‌ها و سموم

وی با اشاره به نقش غذا بر بروز بیماری‌های غیرواگیر، بیان کرد: دیابت، بیماری قلبی عروقی، بیماری تنفسی و... نقش مستقیمی با مصرف نوع غذا دارند. یک اقدام‌خوب سال قبل ما در این زمینه تدوین حداکثر باقی مانده مجاز آلاینده‌ها و سموم بود که حدود ۱۸ هزار شاخص ابلاغ شد. در هر کشوری میزان جذب و مصرف محصول غذایی متفاوت است و برخی کشورها همچنان استاندارد خود را بر مبنای سایر کشورها می‌چینند اما این شاخص باید برای مردم همان کشور به شکل تخصصی تدوین شود که ما توانستیم این شاخص را برای مردم خود تدوین کنیم. 

به گفته رئیس سازمان غذا و دارو سالانه ۲۰ هزار محصول کشاورزی را ارزیابی میکنیم تا به مردم اطمینان دهیم محصول عرضه شده مطمئن است.
۱۴هزار واحد تولیدی صنایع غذایی در کشور
وی افزود: تدوین سند ملی امنیت غذایی نقش مهمی در تامین امنیت غذا دارد. حدود ۱۴ هزار واحد تولیدی صنایع غذایی داریم و این نشان دهنده اهمیت بالای نظارت ما است و ما هم انتظار همکاری تنگاتنگ میان دستگاه‌های مرتبط داریم. زمانی که یک محصول کشاورزی می‌خواهد مجوز بگیرد باید به ما مراجعه کند و زمانی که از نظر ما در زمینه باقی مانده سموم و آفات کشاورزی مورد تایید نباشد، کشاورز باید توجیه شود که محصول را از بین ببرد و وارد بازار نشود.
زمین‌های کشاورزی شناسنامه‌دار شوند
رییس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: زمین‌های کشاورزی باید شناسنامه دار شوند که به برندینگ کشاورزان هم کمک می‌کند و سبب تلاش آنها برای تولید محصول با کیفیت می‌شو

  • گروه خبر : News,Slider
  • کد خبر : 41616
Keywords

Comments

0 comment for this article

comment

تنظیمات قالب
online chat

سامانه ی گفتگوی آنلاین نیافام