متن استاتیک شماره 20 موجود نیست
  • 1399/06/23 - 08:55
  • - تعداد بازدید: 481
  • - تعداد بازدیدکنندگان: 25
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان:

در رابطه با تامین شیرخشک های متابولیک و رژیمی کمبود نداریم

سامانه حامی که چندسالی است با هدف مدیریت مصرف شیرخشک های متابولیک و رژیمی راه اندازی شده است، نقش بسزایی در کاهش مصرف بی رویه و جلوگیری از قاچاق این فرآورده ها به خارج از کشور داشته است.

 

در رابطه با شیرخشک های متابولیک و رژیمی با کمبود مواجه نیستیم

برای تامین و توزیع شیرخشک های متابولیک و شیرخشک های رژیمی مورد نیاز بیماران تحت پوشش ساکن در منطقه جغرافیایی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با مشکل و کمبود مواجه نیستیم.

دکتر فرزانه  فرجیان معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان این مطلب گفت: در سال جاری حدود310 خانواده مشمول تحت پوشش از طریق سامانه حامی، شیرخشک مورد نیاز نوزادان خود را دریافت کرده اند.

وی با بیان اینکه شیرخشک‌های متابولیک بدون واسطه و بطور مستقیم به دست بیماران می رسند؛ افزود:  پزشک معالج، نسخه تجویزی را در سامانه الکترونیکی حامی ثبت می کند و شیرخشک به صورت پستی درب منزل، به خانواده تحویل داده می شود.

وی تصریح کرد: در حال حاضر مشخصات تمامی پزشکان متخصص و فوق تخصص مرتبط در این سامانه ثبت شده و تمامی بیماران مشمول نیز پرونده الکترونیکی دارند و چون میزان شیرخشک مورد نیاز برای هربیمار با هر رده سنی، در سامانه تعریف شده است، امکان توزیع خارج از سامانه و یا بیش از سقف تعیین شده، وجود ندارد.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان درباره توزیع شیرخشک‌های رژیمی و غذاهای ویژه نیز گفت: این فرآورده ها به دوصورت توزیع می شوند، یک دسته از طریق سامانه حامی و با قیمت مصوب دولتی و دسته دیگر به قیمت آزاد و توسط داروخانه های خصوصی.

 

وی اشاره داشت: شیرخشک های رژیمی و غذاهای ویژه از طریق داروخانه های منتخب و به نرخ مصوب دولتی دراختیار بیماران مشمول قرار می گیرند؛ بدین صورت که پس از صدور نسخه الکترونیک توسط پزشک متخصص، پیامکی حاوی کد نسخه الکترونیک برای سرپرست بیمار ارسال می شود تا با مراجعه به داروخانه های منتخب،‌ سهمیه خود را دریافت نماید.

دکتر فرجیان درخصوص نظارت بر توزیع شیرخشک های متابولیک و رژیمی غیریارانه ای نیز گفت: اطلاعات بیماران دریافت کننده شیرخشک های غیر یارانه ای نیز توسط داروخانه ها در سامانه الکترونیکی "مدیریت زنجیره تامین" ثبت می شود و میزان عرضه این دسته از شیرخشک ها، نیز قابل رصد و پیگیری است.

گفتنی است نوزادانی که دارای اختلالات متابولیکی ارثی نظیر فقدان برخی آنزیم‌های گوارشی هستند و یا به شیر گاو حساسیت و آلرژی دارند، مجبورند از شیر خشک های متابولیک و غذاهای ویژه استفاده کنند.

سامانه حامی که چندسالی است با هدف مدیریت مصرف شیرخشک های متابولیک و رژیمی راه اندازی شده است، نقش بسزایی در کاهش مصرف بی رویه و جلوگیری از قاچاق این فرآورده ها به خارج از کشور داشته است.

Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA

  • گروه خبر : News
  • کد خبر : 28892
Keywords

Comments

0 comment for this article

comment

تنظیمات قالب
online chat

سامانه ی گفتگوی آنلاین نیافام