مسمومیت با شویندههای خانگی در سالهای اخیر روند رو به افزایشی داشته است و نزدیک به 16 درصد از کل مسمومیت با مواد شیمیایی را شامل میشوند
.

به گزارش روابط عمومی ,رئیس اداره آرایشی بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: پیش از شروع تعطیلات نوروز، بر اساس سنتی قدیمی، نظافت و شستشوی خانهها آغاز می شود که باید در این خصوص توجه داشت استفاده نابجا و بدون آگاهی از مواد شوینده و پاک کننده های شیمیایی می تواند خطرات جبران ناپذیری را ایجاد نماید. بازکردن پنجرهها یکی از اصول مهم و اولیه در استفاده از شویندهها بوده وبا توجه به اینکه بسیاری از ترکیبات مانند وایتکس(مواد بر پایه کلر)، جوهر نمک و ... بخارات سمی ایجاد میکنند که به مخاط دهان، بینی و ریه صدمه میزنند، توصیه میگردددر هنگام استفاده از این مواد، پنجره ها را باز كنيد تا هوا به خوبي در محيط جريان داشته باشد.
مهندس طیبه شهریاری ادامه داد: مخلوط کردن مواد شیمیایي و شویندههای خانگي مانند جوهر نمک (جرم بر و لوله باز کن)، مواد سفیدکننده و لکه بر (مانند وایتكس) بسیار خطرناک مي باشد و گازهای ناشي از این ترکیب بسیارسمي و خفه کننده است. برخي افراد که از این خطر اطلاعی ندارند، تصور ميکنند با اختلاط مواد سفیدکننده و جرم گیر، اثرات پاک کنندگي آن را افزایش مي دهند. این در حالي است که گاز خطرناک حاصل از این ترکیب، به مسمومیت تنفسي شدید و حتي صدمات برگشت ناپذیر در ریه منجر می شود.
وی ادامه داد: به هیچ عنوان انواع ترکیبات و پودرها و مواد مایع شوینده، جرمگیر و سفیدکننده نباید با هم مخلوط شوند. همچنین استفاده از پاک کنندههایي مثل جوهرنمک، مواد شوینده و لکه بر، لوله بازکن، لاک پاک کن، سموم حشرهکش و جوندهکش، تینر، ضدیخ، بنزین و نفت خطرناک بوده و این مواد در صورت بلعیده شدن و تماس با پوست و چشم یا تنفس، بسیار سمي هستند.
وی در پایان از شهروندان خواست در صورتيكه مادهاي غيرخوراكي و سمی را سهوا بلعیده و یا بخارات آن را استنشاق نمودند، به مركز اورژانس 115 و يا مركز اطلاع رساني داروها و سموم 190 اطلاع دهند .
comment