معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان:
پرسنل شاغل در بیمارستان ها، در معرض مسمومیت های شغلی و حرفه ای قرار دارند
دوره آموزشی یکروزه با موضوع "آشنایی با مسمومیت ها و نحوه پیشگیری از بروز آنها" صبح امروز با حضور تعدادی از پرستاران بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در محل سالن اجتماعات معاونت غذا و دارو دانشگاه برگزار گردید.

دوره آموزشی یکروزه با موضوع "آشنایی با مسمومیت ها و نحوه پیشگیری از بروز آنها" صبح امروز با حضور پرستاران بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در محل سالن اجتماعات معاونت غذا و دارو دانشگاه برگزار گردید.
در ابتدای این دوره آموزشی، خانم دکتر فرجیان، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان پس از اشاره به انواع مسمومیت ها و نحوه بروز آنها گفت: یکی از گروه های در معرض خطر، پرسنل شاغل در بیمارستان ها و آزمایشگاه ها می باشند که اغلب در معرض مسمومیت های شغلی و حرفه ای قرار دارند.
وی ادامه داد: مسمومیت های شغلی و حرفه ای معمولاً از نوع مزمن بوده که به دلیل تماس مکرر و طولانی مدت با مواد سمی و یا شمیایی حادث شده ولی عوارض آنها، کم کم و به مرور زمان آشکار می شود.
دکتر فرجیان در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: مسمومیت مزمن با گازهای بیهوشی یکی از شایعترین مسمومیت ها در اتاق های عمل است که بیشتر افرادی را که در این قسمت فعالیت می کنند در معرض خطر هستند. مثلاً مسمومیت با گاز اکسید نیترو، که در اتاق های عمل کاربرد دارد، می تواند منجر به بروز کم خونی و کمبود ویتامین ب 12 شود.
معاون غذا و دارو دانشگاه با بیان اینکه در بروز مسمومیت، میزان و دوز ماده سمی تاثیر بسزایی دارد، افزود: استفاده نابجا و غیرمنطقی از داروها نیز می تواند منجر به بروز مسمومیت شود بعنوان مثال قرص آهن که برای درمان کم خونی در بزرگسالان، به ویژه خانم ها بصورت معمول استفاده می شود، درصورت استفاده تصادفی توسط کودکان باعث بروز مسمومیت جدی در آنها می شود.
وی تاکید کرد: در زمان بروز مسمومیت، عامل زمان نقش بسیار تعیین کننده ای دارد، لذا بهترین کار قبل از انجام هر اقدامی، انتقال فرد مسموم به یک مرکز درمانی می باشد.
comment